Selectie

De selectie van TIOS biedt aan meisjes vanaf de leeftijd van 6 jaar de mogelijkheid om te turnen.
Turnen is meer dan gymnastiek, je traint namelijk extra uren en gaat aan de slag om oefeningen te leren op de evenwichtsbalk, springen met trampoline, plankoline met kast of paard, brug met ongelijke liggers en vloeroefeningen.
 
Voor het turnen bij de selectie wordt je gevraagd.
De kinderen zitten dan bij TIOS op de basis gymnastiek en vanuit deze groep kan de trainer je vragen of je bij de selectie wilt komen turnen. Je begint dan op de woensdagmiddag bij de Pre selectie.
 
De eerste jaren ben je dan bezig met de voorbereidingen op de wedstrijden die later komen.
Je mag mee doen met de wedstrijden in het jaar dat je 9 jaar wordt. De trainer zal je dan uitleggen op welke niveau en aan welke wedstrijd je mee mag doen. Binnen TIOS doen onze turnsters mee aan wedstrijden binnen de RWS A en RWS B, dit houdt in dat ze op 5e, 4e en 3e Divisie turnen.
 
Iedere turnster begint met 2 uur turntraining per week, naast de gymnastiek die je ook gewoon blijft doen. Wanneer je meerdere uren turntraining krijgt, mag je het uurtje gymnastiek overslaan, maar dit hoeft natuurlijk niet.  
De turntraining is in de Semsstraat te Erica.
We kijken jaarlijks of we ook enkele trainingen aan kunnen bieden in een turnhal, dit biedt voor de turnsters iets meer mogelijkheden om moeilijke oefeningen aan te leren.
 
Voor de selectie van TIOS bestaat ook een werkgroep, deze groep regelt zaken voor de selectie. Te denken aan turnkleding, juryleden voor de wedstrijden, acties organiseren voor extra inkomsten tbv extra trainingen en/of materialen etc.
 
Wanneer de turnster mee gaan doen aan de wedstrijden moet er een turnpakje en een TIOS trainingspak aangeschaft worden. Dit kun je regelen met de trainer of met een lid van de werkgroep.
 
 

Lestijden

Dinsdag 15:30 - 17:30 uur Selectie 1
  17:30 - 19:30 uur Selectie 2
  19:30 - 20:30 uur Selectietraining (extra uur)
Woensdag 13:00 - 15:00 uur Preselectie
  15:00 - 17:00 uur Selectie instap / pupil
  17:00 - 19:00 uur Selectie pupil / jeugd
Vrijdag 17:45 - 20:45 uur Selectietraining